Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/g2energy/domains/asoluna.com/public_html/init.constants.php on line 33
swedish

vi gör solenergi, helt enkelt

asoluna absorbatorer för solfångartillverkare

sunstrip absorbatorstrips


Asoluna utvecklar, tillverkar och levererar absorbatorstrips till solfångartillverkare i hela världen under varunamnet Sunstrip. Den totala verkningsgraden ligger i toppklass. Över 20 år som samarbetspartner till solfångarindustrin har gjort Sunstrips absorbatorstrips till en av marknadens mest välbeprövade produkter.

 

absorbatorstrips kan användas till följande områden.

• Plana solfångare
• Vakuumrörssolfångare
• Stora solfångare
• Villasolfångare
• CPC-solfångare (paraboliska solfångare)

Hög prestanda


Sunstrip absorbatorstrips höga prestanda beror på en kombination av högselektiv yta, god flänsverkningsgrad och utmärkta värmeöverförande egenskaper. Absorbatorstripset är tillverkat av aluminium med ett metallurgiskt förbundet kopparrör. Tack vare rörets rombiska form erhålls en turbulent strömning i röret, vilket ökar värmeöverföringen till värmemediet. Liten vätskevolym i röret reducerar de dynamiska förlusterna och höjer solfångarens energieffekt.

Detta är egenskaper som är viktiga för stora solfångare, där Sunstrips absorbatorstrips visat sig vara särskilt lämpade. Tack vare skyddsskiktet Sunstrip Protect har långtidsegenskaperna förbättrats ytterligare.

Lång livslängd


Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (SP) har genomfört en rad tester av de sputtrade Sunstripabsorbatorerna. Proverna omfattade bl a kontrollen av ytans hållbarhet mot kondensation och höga temperaturer.

Testresultaten godkändes och värdena svarar mot en livslängd hos produkten på mer än 25 år.utveckling, produktion och leverans


Asoluna utvecklar, tillverkar och levererar absorbatorer till solfångartillverkare i hela världen under varumärket Sunstrip. Absorbatorn kan byggas med både seriellt och parallellt flöde i kundanpassade storlekar från 1,5 – 14 m2. Stripsets bredd kan väljas i tre dimensioner; 143 mm, 122 mm eller 70 mm beroende på vilken prestanda man vill uppnå. Den färdiga absorbatorn bygger på Sunstrip absorbatorstrips som har en totalverkningsgrad i toppklass. Absorbatorn är tillverkad av aluminium med ett metallurgiskt förbundet kopparrör. Absorbtions- och emissionsvärden ligger i toppklass, liksom den totala verkningsgraden.

Över 20 år som samarbetspartner till solfångarindustrin har gjort Asolunas absorbatorer till en av marknadens mest välbeprövade produkter.

sunstrip absorbator


Sunstrip absorbator används inom följande områden:
• Plana solfångare
• Stora solfångare upp till 14 m²
• Villasolfångare 1 – 3 m²


Kundanpassade absorbatorer
Tack vare en högt utvecklad produktionsteknik och det faktum att vi kontrollerar hela produktionskedjan har vi mycket korta leveranstider även vid kundanpassad tillverkning. Absorbatorerna levereras tätprovade och helt färdiga för montering i solfångare.
​​​​​​​

enkla att bygga in


Kombinationen av koppar och aluminium ger låg vikt och stor styvhet. Detta innebär att den kompletta absorbatorn är lättare att lyfta och hantera, jämfört med vanligt förekommande konstruktioner på marknaden. Den manuella hanteringen blir smidigare, vilket inte minst är viktigt vid stora format på absorbatorerna.